Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Dirty stories: Σκέφτομαι πριν το πετάξω - 3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Στόχοι του 3ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων: Οι μαθητές να αναγνωρίσουν τα πλαστικά ως μια σημαντική αιτία θαλάσσιας ρύπανσης, να αναπτύξουν (1) ενσυναίσθηση και αίσθημα ευθύνης προς τα ζώα και τη βιωσιμότητα του πλανήτη και (2) καινοτόμες ιδέες. 

1η Δραστηριότητα: "Πού πήγαν τα παπάκια;" Προβολή μιας αληθινής ιστορίας ενός ναυαγίου κατά το οποίο διέφυγαν στον ωκεανό τεράστιες ποσότητες πλαστικών παιχνιδιών. Συζήτηση για τις επιπτώσεις της ρύπανσης. Μικροέρευνα για την προσωπική χρήση πλαστικών στη διάρκεια της μέρας και συζήτηση για τον περιορισμό τους. 

2η Δραστηριότητα: Κινητικά παιχνίδια που ενισχύουν τη βιωματική μάθηση: "Σακούλες στον αέρα" και "Αγώνας χελώνας", με τη βοήθεια του γυμναστή του σχολείου. Σκοπός τους είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες από τον ανθρώπινο παράγοντα και ιδιαίτερα από τα πλαστικά.

3η Δραστηριότητα: "Κολατσιό στο σχολείο χωρίς πλαστικά και σκουπίδια" : Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων οι μαθητές θα κολατσίσουν στο σχολείο με προϊόντα υγιεινής διατροφής χωρίς σκουπίδια και πλαστικά. Χρησιμοποιούμε μαντίλι για το περιτύλιγμα του φαγητού  και παγουρίνο μεταλλικό για τον φυσικό χυμό ή το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου