Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

STEΑM...κι η Γη γυρίζει - 3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Κάνω κλικ στην εικόνα και μαθαίνω.

 Στο 3ο Εργαστήριο τα παιδιά γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του Ήλιου και τα φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με αυτόν, τον συνδέουν με τη μυθολογία, εξοικειώνονται με τις ψηφιακές τεχνολογίες, προσεγγίζουν έννοιες κωδικοποίησης και μαθηματικών, εξοικειώνονται με τη ρομποτική και τον προγραμματισμό.

1η Δραστηριότητα: Γνωρίζουν τον Ήλιο,  τα χαρακτηριστικά του,  την εναλλαγή μέρας/νύχτας/εποχών και τις εκλείψεις Σελήνης και Ηλίου.

2η Δραστηριότητα: Γνωρίζουν τον μύθο του Φαέθοντα και λύνουν σχετικές διαδραστικές ασκήσεις.

3η Δραστηριότητα: Με τη χρήση του επιδαπέδιου ρομπότ Beebot μαθαίνουν να προστατεύονται από τον ήλιο. 

4η Δραστηριότητα: Λαμβάνει χώρα η δεύτερη επαφή τους με την εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας, Quiver, στο μάθημα των ΤΠΕ, υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας, κυρίας Βοβόλη. Οι μαθητές/μαθήτριες βλέπουν το διαστημόπλοιο να εκτοξεύεται και τους πλανήτες να "ζωντανεύουν" μπροστά στα μάτια τους!  Σε επόμενο εργαστήριο, με την ίδια εφαρμογή, θα απολαύσουν τις φάσεις της Σελήνης μαζί με τη δασκάλα τους. 

Η επαυξημένη πραγματικότητα (Ε.Π) καθιερώνεται πλέον ως διδακτική πρακτική και επεκτείνεται στα υπόλοιπα διδακτικά αντικείμενα, για παράδειγμα στα φυτά, τα ζώα, το περιβάλλον κ.ά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου