Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Γλυκές και πικρές σοκολάτες - 2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων



Το εργαστήριο στοχεύει οι μαθητές να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής της σοκολάτας, να ευαισθητοποιηθούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στην παραγωγή, εξαγωγή και πώληση του κακάο, να αντιληφθούν τη συμβολή κάθε επαγγελματία στη διατήρηση του κύκλου της παραγωγής του κακάο.

1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές παρακολουθούν το βίντεο κατά τη  μισή του διάρκεια και μαθαίνουν για την καλλιέργεια, συγκομιδή, μεταφορά, πώληση του κακάο.
 


2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για την καλλιέργεια, συγκομιδή, μεταφορά και πώληση του κακάο παρακολουθώντας το υπόλοιπο του βίντεο και λύνοντας διαδραστικές ασκήσεις.



3η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές γνωρίζουν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις σοκολάτες.



4η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές αντιλαμβάνονται με παιγνιώδη τρόπο ότι υπάρχει μια αλυσίδα που συνδέει τους επαγγελματίες μεταξύ τους κι ότι αν χαθεί ένας κρίκος, τότε χάνεται και η αλυσίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου