Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Γλυκές και πικρές σοκολάτες - 5ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων


Το εργαστήριο στοχεύει οι μαθητές να συναισθανθούν τα παιδιά των τρίτων χωρών και να αποκτήσουν ενσυναίσθηση, να αντιληφθούν ότι μπορούν να βοηθήσουν όσα παιδιά υποφέρουν, αλλά και τις οικογένειές τους, να κατανοήσουν ότι το Δίκαιο Εμπόριο μπορεί να βοηθήσει τις φτωχές χώρες του κόσμου να δημιουργήσουν δομές που θα τους εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον.

1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές παίζουν ένα παιχνίδι εξωτερικού χώρου. Χωρίζονται σε δύο ομάδες, τα παιδιά των ανεπτυγμένων χωρών και τα παιδιά των μη ανεπτυγμένων. Η δασκάλα εκφέρει προτάσεις που χαρακτηρίζουν τη ζωή των παιδιών. Προχωρούν τα παιδιά που η πρόταση αντιστοιχεί στον τρόπο ζωής τους. 

2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές συνεχίζουν το παιχνίδι της αυλής. Τα παιδιά των μη ανεπτυγμένων χωρών καλούνται να εκφράσουν τι θέλουν για να είναι ευτυχισμένα. Τα παιδιά των  ανεπτυγμένων χωρών καλούνται να εκφράσουν πώς θα ένιωθαν αν ήταν στη θέση των άλλων παιδιών και να προτείνουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βελτιωθεί η ζωή των φτωχών παιδιών. 

3η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές συμπληρώνουν ομαδικά ένα φύλλο εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου