Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Οι συμμαθητές μου κι εγώ - 3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

 

Το 3ο εργαστήριο έχει τίτλο «Γνωρίζω τον εαυτό μου» και αποτελείται από τρεις δραστηριότητες όπου οι μαθητές: (α) θα επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές τους μέσα από τις ομάδες συνεργασίας και θα αφηγηθούν τη μικρή δική τους ιστορία σχετικά με το όνομά τους, (β) θα μπουν στη θέση του ασχημόπαπου και θα νιώσουν τα δυσάρεστα ή ευχάριστα συναισθήματα του κεντρικού ήρωα του ομώνυμου παραμυθιού και (γ) θα αποδεχτούν την εμφάνιση και τη διαφορετικότητά τους.


Δραστηριότητα: Η εκπαιδευτικός ζητά από τους μαθητές/τριες να καθίσουν κυκλικά και παίρνοντας το μπαλάκι με τη σειρά, να παίξουν τα «παιχνίδι του ονόματος». Κάθε παιδί με τη σειρά του αφηγείται μια σύντομη ιστορία με το όνομά του.

Δραστηριότητα: Οι μαθητές/ τριες παρακολουθούν το παραμύθι με τίτλο «Το ασχημόπαπο». Ακολουθεί συζήτηση για τον κεντρικό ήρωα του παραμυθιού. Γίνονται ερωτήσεις σχετικές με τα συναισθήματα του ήρωα, το τέλος της ιστορίας και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ενσυναίσθηση των μαθητών.

3η Δραστηριότητα: Οι μαθητές /τριες  βρίσκουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους αλλά και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους. Σκοπός της συζήτησης είναι η αναγνώριση και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου