Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ, τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.

Με αφορμή την ημέρα αυτή το σχολείο μας επισκέφτηκε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, κυρία Μαρία Αρβανιτάκη, με την οποία οι μαθητές της τάξης μας  είχαν την τιμή και τη χαρά να συζητήσουν μαζί της την υπόθεση, την πλοκή και την εποχή στην οποία αναφέρεται το βιβλίο της «Ο ιππότης και ο δράκος της Ρόδου».



Τόσο η ενασχόληση των μαθητών με το βιβλίο όσο και η επίσκεψη της συγγραφέως υπήρξαν μοναδικές εμπειρίες με πολλαπλά μορφωτικά και παιδαγωγικά οφέλη. Ευχαριστούμε την κυρία Αρβανιτάκη και τη συγχαίρουμε για την ποιότητα της εργασίας της στην οποία μας επέτρεψε να γίνουμε κοινωνοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου