Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Δόντια γερά, τρώγοντας υγιεινά - 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Ολοκληρώσαμε σήμερα τις δραστηριότητες του 1ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων του προγράμματος "Δόντια γερά, τρώγοντας υγιεινά". Οι μαθητές κατά τη διάρκειά του:

1.  Επικοινώνησαν τα ταλέντα τους και διαπίστωσαν πως όλοι είναι προικισμένοι με κάποιο. Αναγνώρισαν πως  αρκεί λίγη δουλειά, για να  αποκτήσουν ένα ελκυστικό ταλέντο κάποιου συμμαθητή τους και πως δεν υπάρχει λόγος να αισθάνονται άσχημα για την έλλειψή του.

2. Εξέτασαν το χαμόγελό τους και διαπίστωσαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την έλλειψη κάποιων δοντιών. Εξέφρασαν την επιθυμία τους να γνωρίσουν τα δόντια του ανθρώπου και να εφαρμόσουν εκείνα τα μέτρα που θα τους εξασφαλίσουν γερά δόντια, αστραφτερό χαμόγελο και καλή υγεία.

 

 3. Έφτιαξαν διμελείς ομάδες εργασίας χρησιμοποιώντας τα γεωμετρικά στερεά. Συγκεκριμένα οι ομάδες σχηματίστηκαν από παιδιά που διέθεταν το ίδιο γεωμετρικό στερεό.


4. Εξέφρασαν την επιθυμία τους να διατηρήσουν ένα φιλικό και ευχάριστο κλίμα και να εργαστούν για να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Κατέληξαν ομόφωνα στην εφαρμογή κανόνων ομαδικής εργασίας, τους οποίους ζωγράφισαν συνεργαζόμενοι μες στην ομάδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου