Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Δόντια γερά, τρώγοντας υγιεινά - Επίσκεψη οδοντιάτρου

Ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο δε σημαίνει μόνο όμορφα δόντια αλλά κυρίως υγιή. Η υγεία των δοντιών είναι σημαντικό ζήτημα που ξεπερνά τη φροντίδα της εμφάνισης και απαιτεί προσοχή και επιμέλεια.


Η επίσκεψη του οδοντιάτρου, κυρίου Σαρταρίδη, στο σχολείο μας ανέδειξε στο ακροατήριο των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης το ζήτημα της φροντίδας τους μέσα από ποικίλες δραστηριότητες όπως:

  • Επίδειξη παρουσιάσεων που αφορούσαν τόσο στην περιγραφή και λειτουργία των νεογιλών και μόνιμων δοντιών όσο και στη διατροφή που διαφυλάττει την υγεία τους.
  • Αναπαράσταση της πτώσης των νεογιλών και της έκφυσης των μονίμων με εκπαιδευτικό δρώμενο όπου οι μαθητές υποδύονταν τα προαναφερθέντα είδη δοντιών.
  • Βίντεο που αφορούσαν στη διαδικασία καθαρισμού των δοντιών και στα απαραίτητα μέσα καθαρισμού.
  • Ιατρική εξέταση των δοντιών των εθελοντών μαθητών τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας της υγείας μας και ενημέρωση/συμβουλευτική για τη στοματική τους υγεία.

Τέλος ο γιατρός μας πρόσφερε σε κάθε μαθητή μια οδοντόκρεμα νέας γενιάς (dentifrice educatif) η οποία έχει την ιδιότητα να χρωματίζει πράσινα τα δόντια που δεν καθαρίστηκαν πλήρως. Με αυτόν τον τρόπο ο μαθητής παρακινείται να επαναλάβει τη διαδικασία.

                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου