Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Δόντια γερά, τρώγοντας υγεινά - 5ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

                                              

                                                
           

Το 5ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων έχει τίτλο "Η φροντίδα των δοντιών" και αποτελείται από τρεις ωριαίες δραστηριότητες: 

1η Δραστηριότητα: Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα του τακτικού καθαρισμού των δοντιών με τη χρήση  εκπαιδευτικών video  (1, 23, 4) και τραγουδιoύ.

2η Δραστηριότητα: Κατέγραψαν τα προϊόντα της στοματικής υγιεινής, κατανόησαν τη διαδικασία του σωστού  καθαρισμού των δοντιών με βούρτσα, νήμα και στοματικό διάλυμα. Παρέλαβαν την έντυπη μορφή του "Ημερολογίου Βουρτσίσματος"  το οποίο θα συμπληρώσουν  την ερχόμενη εβδομάδα.

3η Δραστηριότητα: Ενημερώθηκαν για τις κοινές και διαδεδομένες συνήθειες που καταστρέφουν τα δόντια μας και χρωμάτισαν εικόνες γύρω από τη στοματική υγιεινή σε ψηφιακό περιβάλλον.

 






Από την αποδελτίωση του Ημερολογίου βουρτσίσματος των δοντιών προκύπτει ότι οι μαθητές της πρώτης τάξης του Σχολείου μας είναι ευαισθητοποιημένοι και επιμελείς ως προς τη στοματική τους υγιεινή, αφού όπως θα δείτε παρακάτω, η πλειοψηφία των μαθητών πλένει τα δόντια τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα! Γι' αυτό και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!!!

Για λόγους προσωπικών δεδομένων, τα ονόματα των μαθητών αντικαταστάθηκαν με αριθμούς που δε σχετίζονται με την αλφαβητική τους κατάταξη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου