Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Σεισμόλαδος ο Μέγας



Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Σεισμόλαδος ο Μέγας», (εκ του Σεισμός + Εγκέλαδος), μέσα από το πρωτότυπο πρόγραμμα του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ, τα "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ", ειδικά δημιουργημένο για την περίοδο του Covid-19, ώστε τα παιδιά να μη στερηθούν την επαφή τους με την τέχνη και ειδικά με το θέατρο, μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Τα παιδιά απόλαυσαν με LIVE STREAMING μία ζωντανή σε παρόντα χρόνο παράσταση στον χώρο του σχολείου τους από τους ηθοποιούς που βρίσκονταν στο θέατρο, ντυμένους με τα κοστούμια τους, στο πλήρες και οργανωμένο σκηνικό τους και με τους επαγγελματικούς φωτισμούς της παράστασης.


Ο "ΣΕΙΣΜΟΛΑΔΟΣ ο Μέγας» ήταν μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική παράσταση, όπου οι ηθοποιοί έπαιξαν και εξήγησαν (με εικόνες, μουσικές, τραγούδια και πρωτότυπα βίντεο κινουμένων σχεδίων) τι είναι ο σεισμός και τι είναι αυτό που συμβαίνει στη γη μας, όταν γίνεται ένας σεισμός.




Με απλά λόγια η παράσταση εξελίχθηκε σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με συμμετοχή των παιδιών. Ο συνδυασμός θεατρικής δράσης, πρωτότυπων σκηνικών και βιντεοπροβολών, βοήθησε και τα μικρότερης ηλικίας παιδιά να καταλάβουν τα φαινόμενα.



Οι ηθοποιοί, προσιτοί και ευχάριστοι, με μεγάλη θεατροπαιδαγωγική εμπειρία, μίλησαν με τα παιδιά, τα καθοδήγησαν και τα ενθάρρυναν να συμμετέχουν στη δράση με τη σκέψη, τη φαντασία, τον λόγο και την κίνηση τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου